Design

I vores designafdeling finder du et stadig voksende udvalg af spænende aktører indenfor tøj, accessories og brugskunst. Du ser et lille udvalg fra de forskellige designere her på siden.

Poipoi Design

af Karianne Ravna Poipoi

Tøjet er nærmest udelukkende holdt i sort og kan beskrives som et møde mellem nordisk minimalisme, dystopi og subkultur. Inspirationen findes i naturen, i forfaldsæstetik og ikke mindst i kontrasterne mellem det enkle og det komplekse, organiske og geometriske former, femininitet og maskulininet, perfektion og imperfektion.

Alt tøj fremstilles lokalt i designerens værksted på Nørrebro, og under produktionen undgås materialespild ved at benytte forskellige ”zero waste”-metoder. Blandt andet benyttes stofrester til at skabe nye designs, hvor fremstillingen drives af tilfældigheder og alle produkter bliver unikke.

Et løbende opdateret udvalg af designs fra kollektionerne samt unika-produkter er altid at finde i ALTpoipoi.

Find Poipoi Design på Instagram, Facebook og på poipoidesign.com

Mahla Clothing

af Tytti Sofia Hongisto

Mahla Clothing er en del af den nye bølge inden for modekultur, som handler om at skabe bæredygtige og ansvarligt producerede alternativer til den klassiske ”fast fashion”. Målet er at skabe æstetisk bæredygtige og holdbare kvalitetsprodukter, som kunden vil ønske at beholde i lang tid, frem for konstant at søge det sidste nye.

Designeren kombinerer street-style med et twist af nordens mørke, kolde vintre og lange, lyse sommernætter. Alle produkterne er designede og producerede i Danmark, og det benyttes udelukkende økologisk certificerede materialer, reststoffer fra industrien eller materialer sourcet fra genbrug.

Find også Mahla Clothing på Instagram, Facebook og på mahlaclothing.com

Julie Shirani Kausland glas

Håndlavet glas fra Formbar Glassverksted

Julie Shirani Kausland er en norsk glaspuster og medstifter af Formbar Glassverksted i Haugesund. Alt glas er håndlavet efter hendes egne designs og udført med stor præcision og nydelig håndværk. Spændet er stort, fra de sirligt udførte spiraler i hendes regnbueserie til de vakre, mere tilfældige mønster i “Drizzle”-serien.

Find Julie og resten af teamet ved Formbar Glassverksted på Instagram og på Facebook

Mira Vinzents

Mira Vinzents er en dansk tekstil- og kostumedesigner som ved siden af sit arbejde med film og teater også fremstiller de smukkeste lamper.

Lamperne er designet med inspiration fra bevægelse og optiske illusioner og er skabt ud fra en teaterforestilling som hun tidligere har lavet kostumer til. Lampeskærmene er digitalstrikket i uld og akryl og trukket ud over en skal af glas så striberne skaber en moiré-effekt. Ribstrikkens fleksibilitet gør at skærmene kan passe til flere forskellige lampeformer.

Du finder 3 forskellige lampedesigns fra Mira Vinzents i butikken.

Find også Mira på Instagram og på miravinzents.com

Osa Ozdoba

af Åsa Lindstrøm

Åsa Lindström er en svensk guldsmed som står bag mærket Osa Ozdoba. Hun laver alt fra halskæder og ringe til forskellige piercingsmykker, og udvalget spænder fra de helt enkle armringe til større og mere synlige statement-smykker. Fælles for alle smykkerne er at de er håndlavede med en rå, naturlig finish og et særegent udtryk.

Åsa designer og fremstiller selv alle sine smykker på sit værksted i Malmø og arbejder i guld, sølv, kobber og messing i forskellige kombinationer. Smykkerne udarbejdes i serier eller små kollektioner, sådan at de forskellige smykker inden for samme kollektion deler et fælles udtryk og nemt kan kombineres.

Lige nu kan vi tilbyde 3 af kollektionerne i ALTpoipoi. Kom forbi og find din favorit!

Find også Osa Ozdoba på Instagram og på Etsy

Kanami Takeda Ceramics

af Kanami Takeda

Kanami Takeda er en japansk keramiker uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi som startede med at lave porcelænssmykker i 2011. Siden er hendes sortiment vokset til også at omfatte andre produkter der er både funktionelle og dekorative, og som formår at kombinere minimalisme med iøjefaldende detaljer.

Kanami har skabt sin helt specielle stil som balancerer unikke ideer med porcelænets enkle skønhed, og vi er stolte af at kunne præsentere et udvalg fra dette univers i ALTpoipoi.

Alle produkter er håndlavet af Kanami selv på hendes værksted udenfor Tokyo.

Find også Kanami Takeda Ceramics på Instagram og på kanamitakeda.com

Vilmuri

by Vilma Wallinmaa

Nyt møder gammelt hos finske Vilma, som laver de smukkeste håndprintede strømpebukser i alle regnbuens farver.

Alle strømpebukserne er up-cyclede, hvilket betyder at hun tager udgåede modeller fra store producenter og tilfører dem sit helt eget udtryk for at give dem nyt liv, så de kan komme tilbage på markedet. Strømpebukserne er selvfølgelig nye. Vilma køber restlagre fra forskellige kvalitetsproducenter, hvorefter hun printer og farver dem selv med miljørigtige farvestoffer og trykmaterialer.

Find også Vilmuri by Vilma Wallinmaa på Instagram og på vilmuri.com

Mine Güngör

by Mine Güngör

Den nyeste tilføjelse på hylderne er finske Mine Güngör, en Helsinkibaseret smykkedesigner og grafisk kunstner med et helt særegent visuelt udtryk. De fleste af smykkerne fremstilles af finsk birk af den højeste kvalitet, og nogen er lavet af plexiglas. Fælles for begge materialer er lækker finish og en overraskende lav vægt, selv på de helt store smykker. Produktionen foregår i Finland, og både produktion og materialer er valgt ud fra de mest etiske og økologiske overvejelser.

ALTpoipoi er den første butik i Danmark til at føre Mine Güngörs produkter, og vi glæder os til at dele hendes univers med jer alle.

Find også Mine Güngör på Instagram og på minegungor.fi